5 sportartikelen voor een workout in huis!

Halters

Halters zijn een van de meest veelzijdige uitrustingen die je in huis kunt halen. Je kunt praktisch het hele bovenlichaam, armen, schouders, triceps, borst en rug trainen. Je zou zelfs squats ermee kunnen doen om je benen te trainen. Voor het training van specifieke spiergroepen kan je er een stoel bij kunnen gebruiken om meer stabiliteit te krijgen. Wil je progressie zien? Dan kun je er ook voor kiezen om modellen te nemen met verstelbaar gewicht. Ideaal voor elk individu!

Springtouw

Een springtouw is een van de eenvoudigste en goedkoopste items die je zelfs overal mee naartoe kunt nemen, zodat je geen cardiosessie hoeft te missen als hardlopen niet een van je favoriete activiteiten is. Het zal je niet alleen helpen om veel calorieën te verbranden, maar je zult in staat zijn om je benen op een leuke manier te versterken en je coördinatie naar een niveau te brengen waarvan je niet wist dat je deze had! Kijk bijvoorbeeld eens bij top1toys nl, voor een leuk prijsje scoor je er al gauw één.

Yogamat

Iets dat we de neiging hebben om te onderschatten wanneer we beginnen met sporten, is het belang om je spieren te strekken. Wat voor soort oefening je ook doet, het is baqn belang om mobiliteit te ontwikkelen. Dit kun je het best bereiken door na elke routine goed je spieren te strekken. Met een yogamat en een video op youtube of sport app kun je gemakkelijk leren met welke posities je spiergroepen kunt strekken!

Pull up banden

Pullups zijn een van de beste oefeningen die er zijn, omdat ze voornamelijk je rug versterken, samen met je armen en schouders. Bovendien kun je met een beetje creativiteit door ze aan vaste objecten te binden en met de afmetingen te spelen voor meer weerstand, alle spiergroepen trainen. Ze zijn een uitstekende optie als naar de sportschool gaan geen goed idee lijkt!

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn meer gericht op been- en bilspieroefeningen, maar ze zijn ook erg nuttig voor fysiotherapie en het herstellen van mobiliteit en kracht in spieren, gewrichtsbanden en gewrichten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes die de weerstand van elke competitie bepalen.  Hiermee zul je geen smoesjes meer hebben en kun je gewoon vanuit huis een actiever en gezonder leven beginnen!

5 sportartikelen voor een workout in huis!

In deze tijd waarin we meer informatie hebben over gezondheid, voeding en welzijn, vinden we veel tools om actief te zijn en zijn er minder excuses te verzinnen om in vorm te blijven. Daarom hebben we 5 basisitems die we allemaal in huis zouden moeten hebben op een rijtje gezet  voor als het weer niet meezit, luiheid om het huis te verlaten voor een hardloop sessie of gewoon omdat onze levensstijl ons verhindert om tijd te hebben om buiten te sporten!