Bekijk per categorie

Denk ook aan andere accessoires

Goede hardloopkleding is belangrijk omdat je goed moet kunnen bewegen tijdens het sporten. De hardloopkleding moet lekker en comfortabel zitten zodat je er geen last van hebt tijdens het lopen. Vaak is hardloopkleding erg strak zodat je je gemakkelijk en snel kunt bewegen. Ook zijn er verschillende attributen die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen, zoals een sporthorloge of een hartslagmeter. Deze kunnen je helpen bij het bijhouden van je afstand, snelheid en hartslag. Deze gegevens kun je dan na je hardloopsessie online uploaden zodat je je voortgang kunt monitoren. Ook kun je je resultaten online plaatsen op social media sites zoals facebook en twitter.

Zomer en winter hardloopkleding

In de winter of in de zomer hardlopen is nogal een verschil in Nederland. Daarom is het belangrijk om voor alle weersomstandigheden de perfecte hardloopkleding te hebben. In de zomer is het vaak super warm, hierdoor wil je kleding aan waarin in je comfortabel kunt lopen, ook wanneer je veel zweet. In de zomer draag je dus dunne, ademende stoffen.

In de winter is het altijd lastig welke hardloopkleding je aantrekt. Je houdt er rekening mee hoe koud het precies is, maar je warmt natuurlijk ook op tijdens het lopen. Kies in echt koude temperaturen daarom voor een strakke, lange, gevoerde hardloopbroek en een thermo sportshirt voor onder je windjack. Zo houd je je lichaamswarmte goed vast, kun je alle overtollige warmte kwijt en heb je een windjack om jezelf tegen de ergste kou te beschermen. Ook is een windjack vaak waterdicht zodat je op een regenachtige herfst- of lentedag ook lekker kunt genieten van uw hardloopsessie.