Hardlopen: De beste voorbereiding voor jou!

Hardlopen: De beste voorbereiding voor jou!

Beginnen met hardlopen kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je wilt afvallen, je conditie wilt verbeteren of om deze juist op peil te houden. Echter, zijn er verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Hierdoor is het belangrijk dat jij jezelf goed voorbereid op je hardloopsessie. Maar hoe doe je dit? Er zijn verschillende manieren om jouw hardloopervaring te verbeteren. Hier bespreken we de belangrijkste punten zodat jij goed van start kunt gaan met jouw trainingen. 

Beginnen met hardlopen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende meningen en feiten over hardlopen. Hoe kun jij het beste beginnen? Een ding is zeker, de keuze om te beginnen, is het allerbelangrijkste. Je hebt de keus gemaakt dat jij jezelf gaat uitdagen om jezelf te verbeteren, nu is het tijd om je zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Om te beginnen is het belangrijk dat je kwalitatieve hardloopschoenen koopt. Hierdoor verlaag je de kans op irritaties van gewrichten en spieren waardoor je minder snel een blessure op loopt.

Tip: lees deze 4 beginnerstips voor hardlopen

Creëer een planning

Nu is het tijd om een planning te maken. Wanneer je pas begint met hardlopen, is het belangrijk dat je niet te hard en snel van start gaat. Het is goed dat je gemotiveerd bent, echter is het belangrijk dat je jouw lichaam laat wennen aan de intensiteit van de trainingen.

Een planning is ook belangrijk om een gewoonte te creëren. Hierdoor is het gemakkelijker om jouw doelen te behalen en gemotiveerd te blijven. Plan vaste dagen in, waarop je gaat hardlopen en zet de tijdstippen erbij. Zo kan het plannen van de trainingen in de ochtend, de kans verlagen dat er andere verplichtingen tussen komen.

Waar ga je hardlopen?

Veel mensen gaan hardlopen in de natuur of bij de sportschool, maar wist je dat je dit ook in je eigen huis kunt doen? Dat klopt, vaak is het een drempel om buitenshuis te gaan hardlopen omdat de paden minder goed zijn of omdat de routes niet leuk zijn.

Hierdoor kun je lekker thuis aan je gezonde doelen werken, met je ogen op de televisie of op jouw kinderen. Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede loopband koopt, met deze 10 loopbanden zul jij er zeker een vinden die bij je past! Ga je op vakantie? Geen probleem, er is natuurlijk ook een inklapbaar model.

Conclusie

Je bent klaar om jouw hardloopavontuur te beginnen. Het zal op het begin tegenvallen, maar je zult al snel ervaren hoe snel je vooruitgang boekt. Kies welke hardloopschoenen het beste bij jouw passen en begin met één of twee dagen in de week in te plannen voor hardlopen. Wanneer je lichaam went aan de intensiteit kun je deze altijd nog verhogen. Daarna is het belangrijk dat je beslist waar je gaat hardlopen. Is het op de loopband, waardoor je lekker televisie kunt kijken of op de kinderen letten, of ga je het in de buitenlucht doen?