Garmin Enduro 2 Specs

 • Merk: Garmin
 • Model: Enduro 2
 • Lens: Power Sapphire
 • Sierrand: Titanium
 • Band: Quickfit watchbandjes meegeleverd 
 • Gewicht: 70 gram
 • Scherm: Touchscreen en knoppen, in zon afleesbaar, transflectief memory-in-pixel
 • Schermgrootte: 1,4” (35,56 cm)
 • Geheugen: 32 GB

Voordelen

 • Zonne-energie en SatIQ technologie voor een ongelooflijke batterij levensduur tot wel 550 dagen
 • Topografische kaarten en een kaartengids
 • Geavanceerde prestatiegegevens
 • Superheldere zaklamp met wit of rood licht
 • Contactloos betalen met GarminPay
 • Muziek luisteren met muziek apps en tot 2000 opgeslagen nummers
 • Gezondheidsbewaking met meerdere handige functies
 • Een groot aantal hardloopfuncties

Nadelen

Het enige nadeel aan de Garmin Enduro 2 is de prijs. Deze smart watch is verkrijgbaar voor €1.099,99. Dit is een stuk prijziger dan de andere smart watchers van Garmin. 

Levensduur batterij

De Garmin Enduro 2 onderscheidt zich van andere sporthorloges door zijn bewonderingswaardige batterijduur. Het horloge is uitgerust met kleine zonnepaneeltjes onder het scherm. Wanneer je je Enduro 2 oplaadt middels zonne-energie, kun je de levensduur van de batterij aanzienlijk verhogen. 

Bovendien is de smart watch uitgerust met Garmins eigen innovatieve SatIQ technologie. Met SatIQ wordt de levensduur van de batterij geoptimaliseerd zonder afbraak te doen aan nauwkeurigheid of functionaliteit. 

Dus, wat is de batterijduur dan? Dat verschilt sterk per modus. Je profiteert met zonne-energie van een minimale levensduur van 46 dagen. Deze minimale batterijduur is al indrukwekkend, maar daar stopt het niet. Als je werkt met alle satellietsystemen, dan heb je alsnog een batterijduur tot 78 uur zonder zonne-energie en 96 uur met zonne-energie. In de GPS-modus heeft je batterij met zonne-energie een levensduur tot 172 dagen. En op de batterijspaarstand gaat je batterij maar liefst 550 dagen mee! 

Dit maakt de Enduro 2 de koning onder de smart watches. Zo heb je met de Samsung Galaxy Watch4 slechts een batterijduur tot 40 dagen. De Apple smart watch Series 7 biedt een nog lagere levensduur van de batterij, namelijk tot 18 uur. Het duurste en nieuwste sporthorloge van Polar, de Polar Grit X Pro Titan, biedt in de batterijspaarstand tot slechts 100 uur batterijduur. Als je op zoek bent naar een smart watch die net zo lang doorgaat als jij, dan is de Garmin Enduro 2 dus onverslagen. 

Maps

De Garmin Enduro 2 is tevens uitgerust met een groot aantal kaarten:

 • ClimbPro biedt je de mogelijkheid om met gedownloade routes realtime informatie te krijgen over je beklimmingen. Denk daarbij aan de afstand, hoogtewinst, hellingshoek en afdalingen.
 • De automatische rust-timer houdt de tijd bij dat je bij een controlepunt of hulpstation bent geweest. Dit is volledig automatische, waardoor jij zelf dus niks hoeft te doen als je even stopt met hardlopen.
 • De ondersteuning van multi-band GNSS stelt je in staat om verschillende wereldwijde satellietnavigatiesystemen te gebruiken, waaronder Galileo en GLONASS. Dit zorgt voor een enorme nauwkeurigheid bij de bepaling van je locatie.
 • De Netfork kaartengids geeft je informatie over de afstand tot het volgende kruispunt en de namen van de paden die je tegenkomt.
 • De TopoActive kaarten van Europa en andere kaarten zijn al vooraf geladen op je smart watch. Je kunt de ingebouwde WiFi gebruiken om nieuwe kaarten te downloaden en bij te werken. 
 • Up Ahead is een functie die wij erg op prijs stellen. Deze software geeft je in één opslag de afstand tot POI-controlepunten, zoals water, eerste hulp, etensgelegenheden en natuurlijk de finish.
 • Met de ABC-sensoren kun je je trail navigeren met een kompas, een barometer en een hoogtemeter. 
 • Het sporthorloge van Garmin is ten slotte uitgerust met veiligheids- en trackinfuncties. De ingebouwde ongevaldetectie verstuurt automatisch een bericht met je locatie naar je contacten. Vooral voor riskantere hardloopsporten, zoals trail running, is de extra veiligheid bijvoorbeeld handig.

Gezondheidsbewaking & Prestaties optimaliseren

Wanneer jij je uiterste geeft, is het belangrijk dat jij in topconditie bent voor de activiteit. Dat betekent dat je wilt weten wat er in je lichaam gebeurt en hoe jij jouw prestaties kan verbeteren. Daarom biedt de Garmin Enduro 2 een heleboel functies voor het tracken van jouw gezondheid en het analyseren en verbeteren van je prestaties en trainingen. We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • De PacePro functie geeft je actieve begeleiding die is aangepast aan jouw niveau. Hierdoor kun je tijdens het hardlopen een constant tempo aanhouden.
 • Ook kun je met deze smartwatch zien hoe je je tempo moet corrigeren op hellingen en andere terreinen. De geavanceerde technologie rekent uit wat je tempo moet zijn op verschillende terreinen, gebaseerd op je tempo op een vlak terrein, om je gewoonlijke prestaties te matchen. 
 • De prestatiegegevens geven je inzicht in geavanceerde trainingsgegevens, zoals je VO2 Max (aangepast aan de temperatuur en hoogte), hardloopdynamica, hersteladvies en meer. Deze functie bevat ook aanpassingen voor trail running.
 • Ga jij soms net iets te ver door? Dan is de Garmin Enduro 2 een handig hulpmiddel om jezelf te pacen. Het hersteltijdadvies laat je weten hoe lang je nodig hebt totdat je weer verder kan met je workout. Hersteltijd houdt daarbij rekening met het niveau van de workout, je dagelijkse activiteiten, slaap en stress. 
 • Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Body Battery. Deze functie meet je hartslag, hartslagvariabiliteit, slaap, stressniveau en meer om je een inzicht te geven in de energiereserves van je lichaam. Zo kun je precies zien wanneer jij lekker kunt sporten en wanneer het tijd is om te rusten.
 • De dagelijkse workoutsuggesties zijn onze favoriet. Deze applicatie geeft jou dagelijks suggesties voor workouts gebaseerd op je fitnessniveau, trainingsstatus en trainingsbelasting. 
 • Verder kun je je gezondheid en fitness meten aan de hand van verschillende functies, zoals de Pulse Ox sensor, de Health Snapshot functie, de slaapscore en slaapbewaking, Breaths/Minute en hydratatie tracking.
 • Gezondheidstracking voor vrouwen stelt je met de Garmin Connect app in staat om je menstruatie en eventuele zwangerschap te monitoren.

Als jij tot het uiterste wilt gaan en met je lichaam wil werken, in plaats van tegen je lichaam, is Garmin Enduro 2 een geweldige keuze voor jou. 

Hardlopen met de Garmin Enduro 2

Dit sporthorloge van Garmin heeft, naast de maps en gezondheidsbewaking, een uitgebreide collectie van profielen en mogelijkheden voor hardlopers. De smart watch biedt hardloopprofielen voor onder meer hardlopen, hardlopen op de loopband, ultrarunning, virtueel hardlopen, trail running en outdoortrack en indoortrack running. Bovendien biedt de Enduro 2 de mogelijkheid om je snelheid en cadans bij te houden middels een sensor, realtime staplengte, informatie over jouw lactaatdrempel en nog veel meer. Van duurloop tot Adventure races, deze smartwatch is uiterst geschikt voor iedere hardloper. Wij zetten voor jou onze favoriete hardloopfuncties op een rij:

 1. Met Trail Run VO2 Max kun je als trailrunner je hardloopprestaties voorspellen aan de hand van je geschatte cardiovasculaire fitnessniveau. 
 2. De Ultra Run-Activiteit functie is handig voor zowel training als races. Dit profiel legt automatisch je rusttijd vast en de tijd die je besteed bij hulpposten.
 3. De Adventure Race-App is een app die speciaal ontworpen is voor Adventure races. Deze app houdt alles bij wat tijdens een Adventure race belangrijk is, zoals je hartslag, segmenttijden en de hoogte. Deze app houdt zich aan de regels van Adventure races en kun je zelfs gebruiken om je eindtijd te checken bij het racecomité. 
 4. Wil jij van tevoren kunnen voorspellen hoe je tijdens een race gaat presteren? Dan is de Visuele Raceprognose een handig hulpmiddel. Deze app houdt jouw prestaties tijdens je trainingen bij, alsmede gegevens over je conditie en fitnessniveau. Aan de hand van deze gegevens geeft de app je een schattig van het optimale tempo dat jij tijdens een race kan bereiken. Zo kun je voor jezelf een uitdagend en realistisch doel opstellen.

Zoals je ziet, zijn er enorm veel mogelijkheden die het sporthorloge van Garmin biedt voor hardlopers. Of jij nu doet aan duurloop, trailrunning of Adventure races, met deze smart watch presteer jij op je best. 

Conclusie: is de Garmin Enduro 2 de investering waard?

De Garmin Enduro 2 is een ideale smart watch voor hardlopers. Dit sporthorloge overtuigt met zijn vele mogelijkheden op het gebied van prestaties verhogen, gezondheidsbewaking, maps en extra mogelijkheden, zoals muziek en contactloos betalen. Bovendien biedt dit sporthorloge ook speciale profielen voor tal van andere sporten, zoals zwemmen, skiën, surfen, krachttraining, wielrennen, mountainbiken, golfen en nog veel meer. Dit maakt de Enduro 2 perfect voor iedere sporter.

De Garmin Enduro 2 is een duidelijke verbetering van de andere smart watches van Garmin, zoals de originele Enduro, de Vivoactive 4 en de Fenix 7. Het horloge biedt daarnaast een grotere batterijduur en meer functies dan smart watches van andere sportmerken. Het enige nadeel aan dit horloge is dus de prijs. De kostprijs van €1.099,99 voor de Enduro 2 ligt beduidend hoger dan de prijzen van andere Enduro sporthorloges. Voor de fanatieke hardloper is de Enduro 2 de investering ongetwijfeld waard. Maar als je net begint met hardlopen, kom je met de Fenix 7 ook uit de voeten. 

Bekijk per categorie
Meest bekeken
Hardloopgroepen en -gemeenschappen - Behoud je motivatie!

Hardlopen is een sport die zowel fysiek als mentaal veeleisend kan zijn, en het behouden van motivatie is cruciaal om je prestaties te verbeteren ...

Hardloopgroepen en -gemeenschappen - Behoud je motivatie!
Van hardlopen naar de padelbaan: Welke kleding kan door als padelkleding voor dames?

Padel: je hebt ongetwijfeld van deze sport gehoord. Anno 2023 kun je er haast niet meer omheen, want de racketsport is helemaal booming! Zowel de ...

Van hardlopen naar de padelbaan: Welke kleding kan door als padelkleding voor dames?
Review: Garmin Enduro 2

Ben jij op zoek naar het ideale sporthorloge voor hardlopers? Het bekende high-end sportmerk Garmin heeft recentelijk een geavanceerde smart watch...

Review: Garmin Enduro 2
Blijven bewegen & sporten tijdens de vakantie? Bijvoorbeeld volleyballen!

Volleybal is een heerlijk spel om op de camping te spelen. Maar wat voor kleding heb je nodig? En waar kun je die vinden? Er zijn verschillende so...

Blijven bewegen & sporten tijdens de vakantie? Bijvoorbeeld volleyballen!
Ondersteuning bij hardlopen

Begin je net met hardlopen? Of ben je al een hardloper en ben je opzoek naar ondersteuning tips? In dit artikel zullen wij tips geven om hardlopen...

Ondersteuning bij hardlopen
Het belang van lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is voor ieder mens van groot belang. Zonder lichaamsbeweging verzwakt het lichaam, omdat de spieren niet voldoende onderhouden wo...

Het belang van lichaamsbeweging
3 telefoon accessoires die je niet mag missen tijdens een rondje

Hardlopen is voor veel mensen een vorm van ontspanning. Natuurlijk is het ook een sportactiviteit en kost het soms pijn en moeite, maar je wordt e...

3 telefoon accessoires die je niet mag missen tijdens een rondje
Hardlopen met je telefoon: Goed idee of toch niet?

Het is bijna niet van elkaar te scheiden. Het leven van een gemiddelde burger en de smartphone. We zitten dagelijks ruim twee uur te staren naar o...

Hardlopen met je telefoon: Goed idee of toch niet?