Ondersteuning bij hardlopen met een Brace

Ondersteuning bij hardlopen

Begin je net met hardlopen? Of ben je al een hardloper en ben je opzoek naar ondersteuning tips? In dit artikel zullen wij tips geven om hardlopen prettig te maken.

Ondersteuning voor je enkels

Een brace wordt vooral gedragen om extra stevigheid, stabiliteit en ondersteuning aan je enkels te bieden. Dit zorgt ervoor dat de niet snel een blessure oploopt en instabiele enkels stabiliteit geven. Je kunt gebruik maken van een brace bij een verzwikking, verstuiking of een geïrriteerde kapsel. Vervolgens zal het zwellingen doen verminderen en je pijnklachten zullen nemen af. Naast hardlopen, kun je de brace ook gebruiken tijdens het sporten of voor dagelijks gebruikt. Je kunt het gebruik dus afstemmen op je persoonlijke behoeften. Ook als je wilt voorkomen dat een oude blessure terugkeert. Wat kun je bij het aanschaffen van een brace verwachten? De brace is voorzien van elastische banden en de mogelijkheid om het op maat af te stellen.

Ondersteuning voor je knieen

Naast je enkels, kun je ook je knieën meer ondersteuning bieden. Hiervoor kun je een knie brace aanschaffen. Ook deze brace kun je gebruiken bij verschillende situaties. Zo kun je voor een knie brace kiezen wanneer:

  • Je last hebt van instabiele knieen;
  • Pijn rond je knieschijf hebt;
  • Last van je kniebanden ervaart;
  • Je een meniscus operatie hebt gehad;
  • Of een lichte blessure aan je meniscus hebt.

Andere gelegenheden om een kniebrace te dragen, is bij lichte artrose of reumatoïde artritis. De opties zijn eindeloos. Met een kniebrace kun je een knieblessure voorkomen en dragen bij (intensief) bewegen. Maar hoe werkt een kniebrace? Een kniebrace biedt druk rondje knie en bovenbeen. Hierbij wordt je kniegewricht ontlast en gestabiliseerd. Dit zorgt er vervolgens voor dat je knieklachten zullen afnemen en de knie stabiliteit toeneemt. Uiteraard kun je zelf kijken hoeveel druk je knie krijgt.

Overige tips!

We raden aan om naast goed ondersteuning, niet voorbij de grenzen van je lichaam te gaan. Hierbij is het belangrijk goed naar je lichaam te luisteren. Varieer je hardloop trainingen en draag goede hardloopschoenen. Doe geen oefeningen zonder te onderzoeken hoe het moet. En als afsluiter adviseren wij rust te nemen wanneer je lichaam erom vraagt.

Tip: gebruik deze hardloop schema's voor de juiste balans tussen trainen en rust

kortom, je kunt zowel je enkels als je knieen ondersteuning bieden. Dit kun je doen door een enkelbrace of kniebrace te kopen. Daarnaast adviseren wij goede schoenen te dragen, te wisselen van trainingen en goed naar je lichaam te luisteren om blessures te voorkomen.

Begin je net met hardlopen? Of ben je al een hardloper en ben je opzoek naar ondersteuning tips? In dit artikel zullen wij tips geven om hardlopen prettig te maken.