Koop of lease een AED

Wees goed voorbereid en koop of lease een AED

Heb jij AED in de buurt hangen? Heb jij wel eens een AED in werking gezien? Het kan ieder moment van de dag gebeuren dat iemand een hartstilstand kan krijgen en dit is verschrikkelijk, maar nu kan zelfs jij een handige hulp zijn. Aan de hand van een AED kun jij een leven redden. Zorg dus ook dat deze in de buurt hebt hangen. Wij leggen in deze blog uit wat het is  

Wat is een AED 

AED staat voor Automatische Extreme Defibrillator en is een medisch draagbaar apparaat. Het is een hulpmiddel dat helpt bij mensen die een hardstilstand krijgt. Aan de hand van een elektrische schok laat je het hart resetten en hopen dat het hart weer in normale ritme gaat kloppen. Het is de enige manier om een hartslag terug op te wekken, maar dient zo snel mogelijk gedaan te worden. Het is een hulpmiddel die menig level heeft gered. 

De werking van een AED 

Een AED moet voor elektronische schokken zorgen. Bij het apparaat zitten twee elektronen die je op de borstkas plakt. De elektronen geven informatie over het hartritme of een elektronische schok dient toe te passen. Mocht het zijn dat er een elektronische schok, dan laad je het apparaat op zodat het voldoende energie opwekt. Als het apparaat piept, dan heeft het apparaat voldoende stroom om een schok te geven, die het hart op kan wekken. Het heeft overigens geen zin om een schok te geven als het hart geen hartritme weergeeft. Bij een zeer lage hartritme wordt er geadviseerd om reanimatie en borstcompressies uit te voeren. 

AED kopen

Het is belangrijk dat ieder bedrijf een AED heeft hangen voor noodgevallen. Het is belangrijk dat ieder bedrijf of instelling een AED koopt. Het is niet een hedendaagse aankoop, dus het is altijd handig om hier even in te diepen, in ander andere het merk, het type en hoe vaak er onderhoud toegepast moet worden. De aanschaf van een AED is vaak relatief laag, maar het onderhoud neemt hoge kosten met zich mee. Dit komt omdat de batterijen en elektronen vaak vervangen moeten worden. Uiteindelijk draait het om de wereld veiliger maken! Doe jij mee? 

AED leasen 

Het is ook mogelijk om een AED te leasen. Jij hoeft in dit geval geen grote investering te doen, maar betaald maandelijks een bedrag. Het voordeel van leasen is dat jij de kosten transparanter maakt en het onderhoud zit bij de meeste verkopers in de leaseprijs zitten. Jij betaalt een vast bedrag per maand en jij zorgt samen met het leasebedrijf voor een extra stukje veiligheid! Zorg vanuit de gemeente of bedrijven dat een AED beschikbaar is op drukke plaatsen.