Welke hardloopkleding past het beste bij jou?

Comfortabele kleding

Een van de belangrijkste aspecten van hardloopkleding, is dat het comfortabel zit. Als je gaat hardlopen in kleding die niet prettig zit, haal je waarschijnlijk minder plezier uit het lopen. Wat voor jou comfortabel is, kan voor een ander juist oncomfortabel zijn. De ene hardloper houdt ervan om in kleding te lopen die vrij los zit, terwijl een andere hardloper juist houdt van een strakke running broek. Kies iets wat goed zit, waar je je fijn in kunt bewegen en waar je een prettig gevoel bij hebt. Kleding passen in een sportwinkel geeft je vaak een goed beeld van de kleding. Fijne en comfortabele kleding is en blijft een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen hardlopen. 

Weersbestendig

Niets is zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland. Het kan regenen of droog blijven, koud of warm zijn, en het kan windstil of onstuimig zijn. Voor verschillende weertypes is het ene setje meer geschikt dan het andere. Pas je kledingkeuze daar dan ook op aan. Verwacht je op een herfstige dag een fikse bui tegen te komen, dan is een regenjack of windjack geen overbodige luxe. Het is waarschijnlijk niet nodig om een hele kledingkast vol met hardloopkleding te hebben, maar het voorbereiden op verschillende weersomstandigheden kan geen kwaad. 

Kwalitatieve kleding

Om optimaal te blijven genieten van je hardloopsessies, ben je waarschijnlijk op zoek naar kleding die ook langere tijd meegaat. Hardloopkleding is beschikbaar in verschillende prijsklassen, waardoor er voor elke portemonnee wel iets beschikbaar is. Het duurste is niet altijd het beste, maar kies vooral iets dat goed bij jouw manier van hardlopen past, en de intensiteit waarin je het gebruikt. Bepaalde kwalitatieve merken als Patagonia staan bekend als hoogwaardige merken, waarmee je goede kleding in huis hebt die ook nog eens een lange levensduur heeft. 

Wat voor type hardloper je ook bent, en of je nu gaat hardlopen om je basisconditie op peil te houden of om te trainen voor de halve marathon, ga goed voorbereid op pad. De juiste kleding kan je daar enorm bij helpen. We wensen je veel sportieve en prettige hardloopkilometers toe!

Welke hardloopkleding past het beste bij jou?

Gezondheid is vandaag de dag een belangrijk thema en je eigen gezondheid en conditie kun je gelukkig goed op peil houden. Door veel te bewegen, voldoende te sporten en goed te eten kun je een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Sporten is voor iedereen echter anders. Wie denkt dat je een topsporter moet zijn om gezond te kunnen leven, heeft het mis. Je kunt in je eigen omgeving veel doen om lekker bezig te blijven. Hardlopen is daar een goed voorbeeld van. Hardlopen kun je op je eigen tempo en in je eigen omgeving doen, op momenten dat het jou uitkomt. Maar wat heb je nodig om goed te kunnen hardlopen? Het begint met goede kleding. Er zijn veel soorten, maten en merken van hardloopkleding, waardoor het niet altijd makkelijk is om te kiezen wat goed bij jou past. Wij helpen je met een aantal praktische tips, die jou hopelijk gaan helpen bij het kiezen van de juiste hardloopkleding.