Hardlopen met je telefoon: Goed idee of toch niet?

Meet Je Gegevens

Met verschillende producten zoals een Running Belt of sportband is het mogelijk je smartphone op een handige manier mee te dragen tijdens het hardlopen. Hardlopen met je telefoon kent meerdere voordelen. Een hiervan is dat je tijdens het rennen je gegevens kan meten. Zo beschikken de meeste smartphones over applicaties die bijvoorbeeld je gerende afstand meten met behulp van de GPS. Daarnaast kan je ook je aantal verbrande calorieën en andere gegevens opmeten. Dit is erg handig voor mensen die gebruik maken van een voedingsschema of hun progressie willen meten. 

Wees Bereikbaar

Een ander voordeel is dat je bereikbaar bent. Dit is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste kunnen familieleden of vrienden je bellen als er bijvoorbeeld iets (ernstig) is gebeurd en je snel terug moet keren. Ten tweede is hardlopen niet geheel risicoloos. Er gebeuren wel eens ongelukken of incidenten waarbij gewonden vallen. Hierbij is het belangrijk dat de politie en ambulance snel gecontacteerd worden. Dit gaat het snelst via de telefoon. 

Kwetsbaarheid

Naast voordelen kent het hardlopen met telefoon ook nadelen. Mocht je namelijk niks hebben waarin je de smartphone kan verbergen, dan kan dit leiden tot irritaties tijdens het rennen. Doordat de telefoons van tegenwoordig niet meer zo licht zijn kan dit je uitvoering in de weg staan, waardoor je een beetje scheef of aritmisch gaat rennen. 

Daarbij is het ook mogelijk dat je telefoon simpelweg gaat vallen. Dit is erg zonde en kan leiden tot hoge herstelkosten. Dit probleem kan je verhelpen door bijvoorbeeld je telefoon goed op te bergen in je broekzak of een van de Samsung Galaxy A71 hoesjes aan te schaffen (indien je een echte smartphone fan bent en steeds de nieuwste modellen hebt).

Tot slot is het niet geheel ongevaarlijk om als hardloper met een (dure) telefoon rond te rennen. Mocht je alleen zijn tijdens het rennen, let dan op waar je rent. Vermijd (te) donkere plekken en blijf rond drukkere gebieden hardlopen. Dit verkleint de kans dat je slachtoffer wordt van diefstal. 

Conclusie

Hardlopen met een telefoon kan handig zijn, mocht je waarde hechten aan metingen en bereikbaarheid. Zorg er dan wel voor dat je smartphone handig opgeborgen ligt en niet in de weg staat tijdens het rennen. Een telefoonhoesje kan je ook schade en geld schelen indien je geen goede opbergplek hebt. 

Het is bijna niet van elkaar te scheiden. Het leven van een gemiddelde burger en de smartphone. We zitten dagelijks ruim twee uur te staren naar onze telefoon, wat neerkomt op ruim één maand per jaar. Opvallende cijfers, maar niet verrassend. Immers, we gebruiken de telefoon op allerlei momenten. Tijdens het werk, autorijden (gevaarlijk en strafbaar, niet doen dus), studeren en tegenwoordig ook tijdens het hardlopen. Maar is dit wel slim om te doen? En waarom dan? Lees snel verder en ontdek waarom jij je telefoon (niet) moet gebruiken tijdens het hardlopen.