Van hardlopen naar de padelbaan: welke kleding kan door als pade

Padel is oorspronkelijk een sport van de elite

Een rechthoekig veld met een net, omheind door een constructie van glazen wanden en hekken: in eerste instantie lijkt padel op een mix van tennis en squash, en dat is het eigenlijk ook! Bij padel gebruik je je racket om een bal naar de overkant te slaan, net als bij tennis. Echter mag je bij padel de glazen wanden gebruiken, wat het spel een tintje van squash meegeeft en juist dynamischer maakt.

Padel bestaat al sinds 1969 en was destijds vooral onder de elite in Mexico heel populair. Toen de sport is overgewaaid naar Spanje begon de echte groei pas, met als hoogtepunt het WK padel in Qatar in 2021. Door dat WK kwamen veel mensen voor het eerst in aanraking met de sport en schoten de padelbanen, padelkleding voor dames en winkels voor padelrackets als paddestoelen uit de grond.

Starten met padel? Deze padelkleding voor dames heb jij al in je kast liggen!

Wil je beginnen met padel, of de sport een keertje uitproberen? Dan heb je daar vrij weinig voor nodig. Immers kun je bij de meeste sportcomplexen, tennisclubs en squashbanen inmiddels wel een padelbaan vinden die je kunt huren. In sommige gevallen kun je daar ook een racket en een paar ballen huren, maar padelkleding zul je toch echt zelf moeten regelen. Gelukkig heb jij daar als hardloper al wat van in je kast liggen. We nemen de basics met je door!

Ten eerste: je sportshirt en je sportbroek. Net als bij hardlopen zul je ook tijdens het padellen aardig gaan transpireren. Sportshirts en hardloopbroeken hebben vaak al de juiste eigenschappen die je ook voor padel nodig hebt: licht van gewicht, ademend en vochtregulerend.

Padelkleding voor dames is natuurlijk niet compleet zonder sport-BH. Als hardloper weet je maar al te goed dat voldoende ondersteuning een absolute must is tijdens het sporten. Omdat padel een vrij intensieve en explosieve sport is is goede ondersteuning ook hier echt onmisbaar. Investeer dus in een goede sport-BH.

Houdt er wel rekening mee dat hardloopkleding vaak iets stugger is dan padelkleding voor dames. Dat komt doordat je bij padel veel bewegingen moet maken die je in andere sporten niet zo snel zou maken. Daarnaast moet de kleding ook nog eens vrij stevig zijn, want een padelbaan bestaat deels uit zand. Daar kun je met je reguliere hardloopkleding niet zomaar overheen schuiven zonder op den duur een paar kleerscheuren te ontwikkelen.

Je sportkleding upgraden naar echte padelkleding voor dames

Toch de overstap maken naar padelkleding voor dames? Dan heb je tegenwoordig zeer ruime keuze uit diverse merken die zich in de sport specialiseren. Vaak is padelkleding voor dames gemaakt van katoen of polyester. Dat komt doordat deze stoffen vocht afvoeren, rekbaar zijn en zacht aanvoelen. Zo wordt je niet gehinderd in je spel en je bewegingen. Veel plezier op de padelbaan!

Van hardlopen naar de padelbaan: welke kleding kan door als padelkleding voor dames?

Padel: je hebt ongetwijfeld van deze sport gehoord. Anno 2023 kun je er haast niet meer omheen, want de racketsport is helemaal booming! Zowel de jeugd als oudere sporters, variërend van beginner tot aan topsporter, kan beginnen met deze sport dankzij de vrij eenvoudige en laagdrempelige opbouw van het spel. Je hebt er immers niet veel voor nodig: een padelbaan, padel racket en een padelbal zijn immers voldoende om te starten. Voor hardlopers is padel dan ook een leuke variatie op het sporten. En dan komt natuurlijk de vraag om de hoek kijken: kun je in je bestaande sportkleding padellen, of heb je echt speciale padelkleding dames nodig? We leggen uit hoe het zit!