Saucony

Goede pasvorm, comfortabele schoenen

Hardloopschoenen van Saucony zijn vaak voorzien van een wat bredere pasvorm. Met name de voorvoet is breder dan bij de andere merken. De afwikkeling van Saucony hardloopschoenen wordt vaak als stijf ervaren, maar geeft juist daardoor wel een goede stabiliteit.

Saucony GRID systeem

Saucony heeft al sinds begin jaren negentig het GRID systeem als demping. Dit systeem lijkt op een soort tennisbespanning die in de zool zit verwerkt. Waardoor het hielbeen bij de landing wordt opgevangen en gestabiliseerd. In de loop van de jaren is het systeem verder ontwikkeld en aangepast waardoor het in diverse vormen in de schoenen van Saucony verwerkt zit.

Saucony hardloopschoenen

In 1910 begon de Russische immigrant Abraham Hyde in Cambrdige, Massachusetts een winkel onder de naam A.R. Hyde & Sons. De onderneming begon met het maken van slippers. Later is de onderneming zich gaan toeleggen op het produceren van dames- en kinderschoenen. In 1932 werden er schaatsen geproduceerd. Vanaf 1938 is Saucony zich, onder de leiding van de zoon van Abraham, gaan toeleggen op het ontwikkelen en produceren van basketbalschoenen en bowlingschoenen. Gedurende de jaren 60 werden er schoenen voor NASA astronauten gemaakt. In 1968 heeft de Hyde company de Saucony Shoe Manufacturing Company overgenomen. Pas in 1998 werd officieel de naam Saucony ingevoerd. De naam Saucony is afgeleid van de Saucon River in Pennsylvania.